Wednesday, November 10, 2010

::Suka Suki::

Salam...

Ari ni aku  nak main ngan ayat jiwa plak ye....ari ni nk story psl kisah lilin...bkn lilin hiasan or lilin aromateraphy tu..tp ni berkaitan kiasan yg menceritakan pasal lilin yang terpaksa membakar diri untuk kesenangan org lain...kalau u olls nk bc, bacelah...kalo tak nak, di persilakan dgn segala hormatnya utk meninggalkan page ni ye...

Ermmm....Sedey kadang2 kalo ngenangkan idup ni...mcm2 suka duka kite pernah lalui kan? Itu lah yang di namakan warna warni kehidupan...ala2 bubur cha-cha gtu...colourful...huhuhuhu.... (tak abis2 nak kaitkan ngan makanan aku ni kn?) Sumtimes kita perlu korbankan diri untuk kebahagiaan n kesenangan org lain...kita rasa bertuah kalau pengorbanan kita tu dpt di bls...tp bg aku, cukup indah andai sesebuah pengorbanan tu dpt di balas dengan cara kita menghargai budi n jasa seseorang tu tanpa membuatkan org tu berkecil ati or marah, dendam n so on... jgn sampaikan madu yg di beri, tuba yg di balas cukup lah... cukup sedih bile expectaction pd seseorang tu sudah mula pudar....tkt kalau di biarkan ianya akan menjadi semakin pudar n hilang dgn sendirinya...

Aku pun tak tau nak story mcmane...blog aku  ni umum n semua org blh bc...so, aku msh tak blh utk luahkan segala2nya secara 100% coz di khuatiri ade mane2 pihak yg akan terase n berkecil ati...ermmm... perasaan aku skrg, di telan mati mak, d luah mati bapak... but, this is my blog, so suke ati lah kn aku nak ckp pe...tak pe, akan ku teruskan jua ceramah umum ku yg free ini...

Dunia oh dunia...bile kite mudah terleka dgn segala urusan duniawi, maka apa yg perlu di lunaskan utk pinjaman idup yg sementara ni sering tergadai...ye lah, name pun manusia...sering alpa n tak lari dari melakukan kesilapan...tp, tu lah manusia kan??ntah pape ntah...kalau kita dah tau n sedar tu kesilapan kita, y not kite ubah sikap?? Tiada sape yg blh mengubah diri n nasib kita kalau bkn kita sendiri yg memulakannya... org sekeliling nasihat bertong2 or bergelen-gelen pun, kalau kita sendiri tak de usaha nak berubah, maka mcm tu lah kita...still berada di takuk kehidupan yg sama sampai bila2 even sampai di talkin kan pun...

Aku citer ni bukanlah nak ckp diri aku ni baik n so on...just nak luahkan secara general... u ols pun may b pernah melaluinya kn??so, same2 lah kita bermuhasabah diri... aku pun manusia durjana jugak...sering melakukan kekhilafan yg aku pun sendiri tak tau same ade org maafkan ke tak..mungkin dlm aku membantu, keikhlasan sebenar jauh dr sudut ati aku...hny berbekalkan simpati, maka keikhlasan dlm menghulurkan sesuatu itu di laksanakan hanya utk menjaga ati... aku ni kdg2 sibuk nak jaga ati org, sampai ati sendiri terluka...sukar utk di luahkan..

Dah lah, sampai cni jer lah...dah terbantut dah ni... c u in the next episode k...

CHOWW!!!

4 comments:

  1. renung renungkan..dan selamat beramal!

    ReplyDelete
  2. hahahaha...mak banang dah pening yer???next episode lg pening nanti...tungggu!!!

    ReplyDelete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™