Wednesday, November 24, 2010

~~Jln2 Cari Pasal~~

Salam....

Ari tu cuti aku n hubby decide tuk g jenjalan dkt2 jer...Pecutian kali ni ke Melaka Bandaraya Bersejarah.."Melawat Melaka Bererti Melawat Malaysia".... Hehehehehehe...tu lah tagline utk mempromosikan Melaka.... Kami bertolak dr umah mak lps solat Jumaat, then ari sabtu blk dah coz ade event lain...ahaks!!

Alhamdulillah, murah rezki kami....Hotel kami telah di book oleh sorang akak dr Melaka ni...Dia selalu dtg jumpe bos aku...aku ari tu saje jer bgtau nak ke Melaka....tak sangka dia sponsor plak... Bak kate org, rezki jgn di tolak...So, bile sampai jer kat Ayer Keroh, aku call akak tu n  dia bgtau location hotel tu...Kami tak check in kat town coz menurut akak tu, time tu ade sukan Paralympiad...so, hotel byk dah fully book...so, kami stay kat Ayer Keroh...tak jauh gak utk ke town...its ok for us....

Then malam tu akak tu ajak dinner same2 dgn asben dia skali dgn tujuan nak mengeratkan silaturrahim katenya...its ok...skali lg rezki dtg bergolek...hehehehehe...Fuhhhh!!!! mlm tu mmg dasat ar dia blanje kitaorg mkn... Lauk asam pedas power (ikan pari n siakap), kepah n kerang bakar, sotong grg tepung, khailan n telo dadar....mmg syok giler....almaklumlah, benda free...tinggal ngap jer, mau nyer tak sdp.... Pastu dah kenyang, kami berdua jln2 lah sekitar Melaka sampai dkt kul 1am...cantik sungguh panorama Melaka..... tak kira siang maupun malam...

Keesokan ari nya, perjalanan di teruskan lagi...mlm td time dinner tu, akak tu kate mcm2 kelebihan ade kat Melaka yg aku sendiri tak tau...antaranya ade duck boat...boat tu menyelam ke dasar laut n timbul kat permukaan...tp kami tak berkesempatan utk naik...coz mase yg terhad...tak pe, melaka dkt jer...next time we all akan repeat semula...1 more things, Melaka ade theme park yg br di bukak iaitu namenya Melaka Wonderland...kalo weekend, ticket msk nya RM30....Tmpt ni ala2 Bukit Merah Laketown....Satu lagi info menarik utk di kongsi.....Melaka ade Pusat Boling terbesar di Asia Tenggara...Pusat boling ni ade 52 lane....mmg puas ati lah.... So, kesempatan ni hubby pun mengambil peluang yg ade utk test lane kat ctu lah....pantang betul nampak boling center...mase main boling tu, para atlet sukan paralympiad tu pun tgh trainning boling gak...touching tul tgk diaorg...walaupun serba kekurangan, tp dasat wooo balingan diaorg....mmg wa solute arrr!!!!! Nsb baik hubby main menjadi time tu, kalo tak malu jer ngan bebdk tu....huhuhuhu...

Lps main boling, jln2 kat area MITC...pastu perut lapo plak, singgah ar kat kedai mamak area ctu...name kedai mamak tu Subaidah  Restaurant...24 jam lg....yg menariknya psl kedai mamak ni, diaorg amik order from customer pakai PDA beb...dasat giler...diaorg duk tekan2, pastu sampailah direct kat org dpr n kaunter....mmg dasat tahap gaban lah mamak tu...huhuhu..kagum sungguh beta.... Time makan tu, akak tu call lg tny aku kat ner coz nak bg daging korban plak...mak aiiii!!!! mcm2 tul akak ni....bile dia dtg tu, kitaorg tgh mentera darah....pastu sblm blk, dia g kat kaunter n byr kan kami punyer lunch....mmg baik sungguh akak ni....thanks a lot lah kak....Lps mkn tu, kami pun terus lah beredar pulang....

Ni jer gmbr yg sempat di amik...time g town, lupe nk snap...ntah pape ntah kn??

Pandangan Sisi Boling Centre...

Melaka International Bowling Centre.....

Gaya pemain yg x brape nak pro...

Atlet Paralympiad yg Struggle...

Melaka Planetarium...

Menara Taming Sari...

4 comments:

  1. hahahahaha....masyyyyuuukkkk....

    ReplyDelete
  2. tu lah, g jenjln kat negeri hang tuah...tu yg agak bertuah tu..hhehehehe

    ReplyDelete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™