Tuesday, October 4, 2011

::Rezeki2::

Salam...

Semalam rezeki dtg bergolek tanpa di undang... tak de lah dtg emas berlian or wang berjuta, tp ade sedikit rezeki utk di kongsi bersama.... Smlm ade sumbody dtg bg beras Pusa... katenya beras ni kalau dh d masak, panjangnya blh mencecah sampai 3cm... blum masak pun aku tgk dh pnjg2... kalo dh di masak, mcmane ler ghupeny yer... selain bg beras, dia bg gak susu cair, rempah beriani n minyak sapi... complete set okey... dia suruh aku cuba wat nasi minyak or nasi beriani... Aku just jawab "InsyaAllah"....


Selain citer beras, aku dpt kepok leko dr Ganu gak... ade insan yg br blk dr Ganu telah bermurah hati menyedekahkan kepok sebagai ole2 dr sana utk aku... Pagi tadi aku wat sarapan ckit n balance ny aku Aqiqah kan kat opis... abis licin dh di baham kengkwn aku... Alhamdulillah... senang ckit nk bsh mangkuk...


Selain dari dua benda di atas, aku dpt juge 2 kotak kek almond dr sumbody... as usual, rezeki harus di kongsi bersama... So aku sedekahkan gak kat opismate aku.... then tak delah lemak tepu berkumpul kat perut aku sorang kan.... ngeh3x... Anyway, thanks a lot pd semua yg sudi berkongsi rezeki ngan aku... moga rezeki u ols bertambah2 selepas ni k...


14 comments:

  1. lea, no wonder la awak comel. mengapa mereka suka bg makanan? bgla mesin senaman ke, pil pelangsing ke, PB ke, haishhhh.. apepun sume tu rezeki. alhamdulillah......... (tunggu akak keje putrajaya dulu br wt nasi beriani tu ek)

    ReplyDelete
  2. antor presint 9 ckit ekkk nasi briyani gamm arrr

    ReplyDelete
  3. wekekeke... nmpkny jwpn utk soalan "mengapa selama ni sy comel" telah pun terungkai...

    Mkn nasi beriani kedai emmma jer lh... kite dtg just bwk beras... ok tak??

    ReplyDelete
  4. Amna : kalau hantar gam UHU jer blh?? ngeh3x..

    ReplyDelete
  5. pttla terbau kopok lekor semlm..~

    ReplyDelete
  6. ala..gam UHU dah byk kat umah..ape kate gam Gajah jerlah wuhuhuu

    ReplyDelete
  7. Intan : Sori lah mak buyung tak send ke atas... lif rosak... ngeh3x...

    Amna : Gam dunlop pun nk gak ke?? ngeh3x...

    ReplyDelete
  8. bgs juga cdgn awak tu. kta angkut beras ke kedai emma nt harga kurangla singgit. kehkeh..

    ReplyDelete
  9. Mak Izz : wekekekeke... kalau mcm tu, bwk pinggan n cawan sendiri gak... nanti dpt kurang lg seringgit..

    Intan : beb, bile free roger2 lah... dtg umah mkn... nanti aku msk special...

    ReplyDelete
  10. ehem2..ble le nk msak nsik beriani 2? nk rase gk beras yg pnjangnye 3cm...wakakaka;p

    ReplyDelete
  11. nasi beriani tak tau celah bedah bile aku nk msk ny... kalau besi berani nk??

    ReplyDelete
  12. alaaa...suke tau! asal plak celah bedah?? sian le si bedah tu...huhuhuhu...;p

    ReplyDelete
  13. haah kan... org lain punyer hal, si bedah gak yg kene... ngeh3x...

    ReplyDelete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™