Thursday, September 20, 2012

::Sekalung Penghargaan Buat Mu::

 
Hari ni masuk hari keempat aku menerima kafarah.. yer, aku demam! aku kalau demam, mmg lain daripada yg lain... almaklumlah org jarang demam.. sekali demam, amek kaw!! Dah 3 hari demam,  baru semalam aku gi klinik... itu pun sebab kena paksa..
 
Anyway,  dalam sakit2 hari ni, aku gagahkan juga jari jemari utk menaip entri yg aku anggap special ini sbg tanda ingin menzahirkan rasa penghargaan buat suami tersayang.. 2 malam lepas aku mmg tak blh bangun dan rasa lemah seluruh badan.. balik keje aku terus pakai sweater, stokin dan berselimut.. time tu aku rasa kesejukan yg teramat sgt.. rasa mcm dlm peti ais pun yer gak.. ^____^ time tu En. Asben tak balik lagi dan aku BBM dia bgtau kondisi aku time tu.. lepas BBM, aku tak tgk fon dah.. terus aku tdo...
 
Dlm kul 1am, En. Asben balik keje dan aku tersedar time tu coz dia bukak pintu mcm nak roboh.. kelam kelibut dia gi kat aku.. pastu aku dgr kelentang kelentung kat dapur.. rupanya dia cari besen dan tuala utk tuam badan aku yg aku rasakan sejuk, rupanya panas di luar.. kasihnya seorang suami time tu mmg sgt  mendalam aku rasakan... slowly dia kejut aku bgn then suruh minum air badak dan panadol... after that dia taruk eye drop kat mate plak sbb aku kene conjunctivitis...
 
Sambil membelek aku, beliau menanyakan soalan... "Ayg larat ke nak g klinik sekarang, atau nk gi esk pagi?" aku ni mmg penakut giler kalau masuk bab2 klinik n ubat ni.. so aku cakap tak nak gi.. dan yg paling buat hati aku tersentuh bila En. Asben kata "Sayang, kita tinggal berdua jer... ayg sakit, abg jaga.. kalau ayg tak nak gi klinik, nanti dua2 sakit, sape yg nak jaga abg?"... berderai air mata aku time tu... tetiba bersarang plak rasa keinsafan di hati... ;(
 
Semalam pagi, En. Asben kata tak yah gi keje coz dia nak bawak aku g klinik... tp boss aku daripada malam sblmnya dah sibuk calling srh aku masuk ofis.. Aku mintak tolong En. Asben just hantar gi keje dan aku janji dgn dia aku akan ke klinik nanti.. rupanya En. Asben dalam diam call ofismate aku dan mintak dia pastikan agar aku g klinik dan check mata sekali..
 
Ku gagahkan jua diri ini utk ke klinik
demi kerana kau  yg bernama suami..
 
Semalam, aku di temani dua org bodyguard, telah selamat pergi ke Poliklinik An Nur di Presint 15... byk giler Doc bagi aku ubat beserta MC.. entah tahun bile ler aku dapat langsaikan semua ubat2an tu gamaknya.. yg aku peliknya, bila kluar jer dari klinik, automatik aku rasa badan aku semakin beransur pulih.. padahal blum makan ubat apa pun lg... hahahaha... sbnrnya aku paksa diri utk sihat supaya tak payah makan ubat... ^____^
 
Malam tadi, kami dapat berita yg sepupu En. Asben accident dan di tempatkan di wad kecemasan di Hosp Putrajaya kerana patah riuk.. Satu family mereka tumpang tidur rumah kami.. pagi tadi En. Asben balik kul 2.30 pagi coz gi menziarah sepupu beliau tu.. kesian En. Asben, dah 2 ari menjaga org sakit... BTW, kami berdua doakan agar Fariq cepat sembuh dan dapat meneruskan kehidupan seperti sedia kala..
 
Finally, once again, aku ingin merakamkan ucapan terima kasih yg tak terhingga buat kau yang bernama suami.. terima kasih kerana sudi berada di sisi ayg tidak kira ketika susah mahupun senang.. Ayg sgt menghargai jasa dan pengorbanan abg.. Luv u dear..
 
Buat sahabat yg sudi menemani dan memberi kata2 perangsang, jutaan terima kasih jua aku ucapkan.. Hanya Allah S.W.T. yg mampu membalas jasa kalian..
 
 

14 comments:

  1. alololo..suwit angat...hihi.itulah,lelaki ni nampak je kasar atau tak peduli kadang2 tu.tp bila kita sakit mmg diorang risau..ahakss..tapi bukan buat2 sakit..itu memang dapat penampau.hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan??

      terharu I tau bile ingat balik.. ahaks!!

      Delete
  2. eh lupa pulak,jangan membazir ubat tu.membazir adalah amalan syaiton.habiskan ubat tu ye lea....;p

    ReplyDelete
  3. rs sgt2 touching kan bile encik suami melayan dan jage kte time xsihat..neway, aza dh sihat belum?get well soon
    ritu N ade email Aza, xde respon tgh MC la tu yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Ann.. rasa terharu sgt bila di layan cam tu..

      haah tgh MC time tu..

      Delete
  4. bile encik suami jage dan melayan kite time xsihat rs sgt touching kan..
    neway dh sihat ke?get well soon yea

    ritu N ade email aza, xde respon..mybe tgh MC kot time tu yea

    ReplyDelete
  5. take care my dear.. jgn lupa makan ubat tu.. dah bayar mahal2, so jgn membazir ok!

    suami ni sekali dia jaga kita, mmg terharu sgt2 kan.. rasa mcm betul2 bertuah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tak makan abis ubat tu.. makan yg gula2 jer... ngeh3x...

      Delete
  6. caringnya suami lea.... untunglah

    ReplyDelete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™