Thursday, November 8, 2012

~~Family Day En. Asben~~


Program ni telah berlalu 3 minggu yang lepas... memandangkan byk aral yang perlu di lalui, maka entri ni baru nk di publishkan pada hari ni.. better late than never right? actually, program family day ni telah berlangsung di Morib Gold Coast dgn begitu meriah sekali yang mana ianya telah di sertai oleh seluruh kakitangan BKF, KDN KL...

Sepatutnya semua staff kena ada kat sana pada hari sabtu tengahari dan acara akan bermula pada jam 2.00 petang.. memandangkan time tu aku ade tugasan rasmi di Janda Baik, maka aku hanya mampu berada di sana pada majlis dinner malam sabtu tu... so acara sukaneka pd tengah hari tu dan mandi manda pada petang tersebut tak dapatlah aku join.. kesian En. Asben sensorang..

Tapak sukaneka yg sunyi sepi coz org dah siap main..

Malam tu ade dinner kecil2an sambil diselang seli kan dengan upacara memotong kek utk staff, cabutan bertuah dan nyanyian karaoke... En. Asben as usuall, tak kan ketinggalan utk join the club...
En. Asben berkenan tul dgn budak tomey ni.. lupalah sape nama budak tecik ni.. dia pun rajin gak melayan En Asben.. main pok amai2 lah, enjit2 semutlah, siap makan suap2 lg... dh terserlah dh ciri2 bapa mithali di situ.. ngeh3x...

Setelah seharian En. Asben bermandi peluh dan aku jua terkejar2 balik dari Janda Baik ke Morib, maka nya, waktu malam adalah waktu yg sepatutnya utk kami berehat.. letih nya badan tuhan jer yang tau...

 
Bilik kat cni sungguh selesa coz sgt luas... walaupun dedicade utk 2 orang, ekceli boleh sumbat sampai 4-5 org... tp tido kat bawah lah.. huhuhu.. yang penting blh jimat kos..

Perghhh!! Siap ade jacuzzi ko..
Mmg syokkkkk... ^___^



Sblm balik, kami amik angin di persisiran pantai sambil mengimbau kenangan silam.. masa kecik2 dulu bapak aku suka bawak aku satu family mandi2 kat cni.. dan tak sangka, rupanya jodoh dgn org2 dkt sini rupanya.. means, dh tak  bpe heran dh dgn pantai skrg ni.. huhuhuhu.. masa mula2 tau family day nak wat kat cni, kami mengeluh panjang... "lorrrr... wat kat morib?"....

Lepas settled check out n lunch, kami pun bergerak balik ke umah mak.... malam tu baru bertolak balik ke Putrajaya.. Alhamdulillah, ikatan sillaturrahim semakin meluas jaringannya.. aku dh makin banyak mengenali rakan2 sepejabat En. Asben.. So, misi prog. ni telah tercapai.. ^___^




2 comments:

  1. comelnye jakuzzi 2?? erk..larikssss ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang penting muat utk 2 orang.. hahahaha...

      Delete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™