Monday, November 5, 2012

~~Cerita Sabtu~~

 
Weekend baru ni kami tak balik umah mak macam weekend2 yg sblm ni.. kami decide utk duk umah berehat n settlekan apa yg perlu kat umah tu.. bestnya lah cuaca semenjak dua menjak ni.. asyik nk membuta ajer di buatnya.. yg tak bestnya, baju byk tak kering.. bila masuk umah rasa dh mcm masuk kedai dobi.. baju bersangkut sana sini.. rimas mata memandang..
 
 
Bila dah asyik membuta, maka nya masa utk ke dapur pun lewat lah jadinya.. hari Sabtu yg indah ari tu kami lunch jam 2.45 pm.. almaklumlah masuk dapur pun dh kul 1pm.. perut dah berkeroncong abis.. mcm2 lagu dh di putarkan.. di sebabkan daging korban mak bagi ari tu masih ada di peti ais, maka aku telah korbankan ia agar menjadi......
 
Daging salai masak lemak..
 
Di kawankan pulak dengan terung berlada..
 
Di sertakan sekali udang goreng..
 
Memandangkan adik aku tengah cuti sem, maka masak pun kena lah lebih.. aku mmg suka time adik aku cuti... tersangat lah best bila ade bibik.. muahahaha.. lagi2 bibik tak berbayar.. lalalala.. tp pagi Sabtu tu bibik pagi2 dah kluar g Mid Valley.. so aku lah kena amik tugas jadi bibik sepenuh masa.. mlm baru bibik sampai umah.. lawan tokey nampak bibik??
 
Petang tu lepas asar, aku ajak En. Asben gi reccee jalan Bangi n Kajang.. Aku tak bpe reti jalan kat area Kajang.. En. Asben plak tak expert jalan kat Bangi.. justeru, merayau lah kami di kedua2 pekan itu... ntah mcmane, bila nak kluar dari pekan Kajang, kami tersesat.. x jumpa jalan kluar.. sedar2 masuk highway Kajang Silk.. bile citer kat member, diaorg blh gelak.. mereka kata "Oi, Kajang tu tak delah besar mana.. mcmanelah blh sesat.. moga kembali ke pangkal jalan"... hahahaha.. malewww kawe...
 
Kat cni rupanya kilang Oren Kajang.. Minuman yg di cari oleh family En. Asben bila tiba hari raya...
 
Bila dah sampai kat Bangi, kami basahkan tekak jap di kedai Mohd Chan.. Aku melarang keras utk En. Asben mkn nasi kat kedai tu.. sebabnya, lauk kat umah yg byk tu sape nk makan?? ^___^ next time yer bang...
 
Last but not least, dim sum n pau kaya Mohd Chan sedap nak mam***... U are recomended to try..
 
 
 
 

4 comments:

  1. kter bsah tekak jerk....sempat lgik sebat pau ngn dim sum!! mueheheehehe....amacam, expert dh bangi kjang?? hahahahaha!! anyway, thanks 4 super duper awesome msak lemak!! weeee~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kajang dan bangi kini di genggaman ku.. muahahaha..

      Sdp ke masak lemak tu? ^___^

      Delete
  2. sedap..pekat! nseb aku xikut idea ko 2 suh tmbah air!! hahahahahahahahahah!! ~weeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. lorr.. ko memang suke yer yg pekat2?? Ahaks!!

      Delete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™