Saturday, December 4, 2010

::Btul Ke??::

Salam...

Smlm ade lah somebody dtg opis nak antar surat n proposal utk invite kak habsah @ kak besah (bkn name sbnr) attend program dia... org ni ade joint venture ngan 1 syarikat kat China... katenya syarikat dr China ni syarikat No. 1 terkaye kat sane. Dia kate lg kalau tak caye, leh check kat internet or wat research ke sane or check ngan embassy or whatever efforts utk buktikan kesahihannya... bile dia dh ckp cam tu, aku pun percaye lah... mls dah nak serabutkan otak utk berfikir benda yg tak de kene mengena ngan aku ni...

Syarikat dr China ni hasil utama kekayaan dia adelah dr segi pengeluaran teh... selain tu, dia ade gak terlibat ngan bidang hartanah, hotel n etc.. kate somebody ni lg, dia br jer blk dr China coz g reccee tmpt tu... dlm proposal yg dia bg tu, siap ade gmbr sepanjang lawatan dia ke sane... mmg syok gak tgk n dgr story dia...

Sebenarnya semua tu tak penting pun bg aku... cume aku nk bg intro jer... yg aku nak tekankan kat cni ialah dia bg aku sourvenir teh organik n buah kering yg mane kedua-dua brg tu merupakan slh 1 produk syarikat dr China tu.. utk kengkwn, jgn slh sangka yer.. i bkn nk menunjuk2 kat u ols yer yg i dpt menatang2 tu... cume yg i nak bgtau u ols ialah psl harga teh tu... u ols mesti tak caye kalo i kate harga teh tu... Mule2 dgr, aku terkejut beruk!! mane tak nyer, dia kate harga teh tu ialah RM 10K... rs cam jantung berhenti seketika utk mengepam oksigen ke otak...

Dia kate, kat Malaysia ni yg minum teh tu kebanyakkan Chinese coz teh tu mmg mahal n Chinese mmg dah jd kebiasaan utk minum teh cam tu... antara yg minum teh tu kat Malaysia ialah Tan Sri Vincent Tan (Berjaya Group) n kerabat Goh Chok Tong (Genting Berhad)... aku ingatkan teh yg dia bg kat aku tu dah mahal... ghupenyer dia kate kat aku, kalau kak habsah @ kak besah (bkn name sbnr) sudi terima invitation dia tu, dia akan bg kak besah tu souvenir berupa teh berharga RM 90K... (skali lg jantung aku berenti mengepam oksigen ke otak)... mak aiiii!!! btul ke ape yg aku dgr ni??? dia kate teh ni bgs utk kesihatan... bdn jd segar, tak ngantuk n etc...

Now, jom kite tgk pic teh yg di uar2 kn td :

ni lah teh yg harganya RM 10K tu...

ni plak buah2an kering yg dia bg...

***Mlm td sblm tdo, aku minum teh ni dgn harapan esk bgn pg, muke jd 10 thn lg muda n bdn slim river.... tp bile bgn, still same beb!! mimpi ngeri tul!!! =)

7 comments:

  1. wha..ok la tuh..dapat merasa gak minum teh rega 10k..mu x tanye x bley tuko cash ke???..ake ke ke

    ReplyDelete
  2. wekekeke...bg betis nk peha plak...

    ReplyDelete
  3. Wow!!! minum teh rega 10k..patut lah..

    ReplyDelete
  4. Patut lah ko kena bg free kt aku..hehehehe

    ReplyDelete
  5. hehehehe... ayt cover line nmpk??

    ReplyDelete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™