Friday, February 7, 2014

...Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum dan salam Jumaat penghulu segala hari..

Lamanya aku tak menaip kat blog ni.. nak diikutkan banyak cerita yang nak dikongsikan.. tp mood mengupdate memang jatuh menjunam ke laut... aku harap entri ni akan jadi pembakar semangat dan titik tolak untuk aku meneruskan entri2 yang lain selepas ni.. InshaAllah..

Aku memilih hari Jumaat yang barakah ni untuk berkongsi kegembiraan hasil kurniaan terbesar dariNya untuk kami pada tahun ini.. tak kami duga, setelah masuk tahun kelima usia rumah tangga kami, akhirnya kami dikurniakan berita gembira.. Alhamdulillah aku di sahkan pregnant pada 1hb Januari yang lalu.. hanya Allah S.W.T. yang maha mengetahui perasaan aku ketika itu.. memang tak dapat di gambarkan betapa gembira dan terharunya aku dgn kurniaan ini.. syukur Ya Allah... 

Alhamdulillah, minggu ni masuk minggu ke 12 (3 bulan) usia kandungan ku.. dan syukur atas rezeki yang dikurniakan ini.. Alhamdulillah aku masih mampu memikul tugas sebagai seorang isteri dan seorang staff tanpa sebarang halangan.. aku masih dapat meneruskan kehidupan seharian tanpa alahan yang teruk.. syukur sekali lagi Ya Allah.. 

Di sebalik kegembiraan ni, aku teringat kat arwah mak... alangkah indah kalau arwah mak masih ada.. teringin aku kongsikan detik2 indah ni bersamanya.. mungkin pelbagai pengalaman semasa mengandungkan aku dulu dapat di jadikan panduan bersama.. Al-fatihah.. 

Apa2 pun, ini adalah hadiah paling istimewa yang dapat aku berikan buat ibu mertua ku.. sebab aku tau, doa dari beliau lebih banyak di zahirkan dari diri aku sendiri.. Alhamdulillah berita gembira ini muncul di hari ulang tahun kelahirannya.. InshaAllah baby yang bakal lahir ini akan menjadi cucu sulung buat kedua2 buah keluarga aku..

Harapan aku agar zuriat didalam tubuh ku ini dipelihara dan dilindungi dengan sebaik2nya oleh Allah SWT.. InshaAllah aku cuba menjaga kesihatan dan keselamatan sepanjang menjalani tempoh mengandung ini.. Buat kalian, doakan kebaikan dan kesejahteraan kami juga.. 

Buat semua sahabat handai dan kenalan rapat mahupun keluarga, terima kasih yang tidak terhingga di atas doa dan sokongan moral kalian selama ini pada kami.. aku sangat2 menghargai segala2nya yang telah kalian berikan sebelum dan ketika aku pregnant.. hanya Allah SWT yang akan membalasnya.. 


Add caption

19 comments:

  1. syukur..tahniah lea...disebalik kegembiraan kawan2 mendapat berita gembira ni,kami sedih...sobsssss. Tapi kami juga gembira, rezeki buatmu kawan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. syukur.. terima kasih beb..

      La Tahzan Innallaha Ma'ana.. InshaAllah jika rezeki baby belum tiba, mungkin rezki lain akan kunjung tiba utk ko beb..

      miss u..

      Delete
  2. congrats beb..alhamdulillah..happy for u~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Tq beb.. tq so much..

      Delete
  3. tahniah kawan........aku tumpang gembira beb....jage leklok tau!!ank ko ank aku jg!!!

    ReplyDelete
  4. tahniah kawan.....aku tumpang gembira....jage leklok!!!
    anak ko ank aku aku jgk!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sahabat.. InshaAllah aku akan jaga dan pelihara sebaik mungkin..

      Anak aku yg sorang dh beso dh kan.. kim salam kat Aiman.. :)

      Delete
    2. aminnn.....besa da...abg sulong kan..ahhaha tambah lagi sorang adik pasni...waalaikumsalam aiman jawap..hehe

      Delete
    3. hikhikhik.. abg besar katanya.. dh blh jd abang kawasan..

      Delete
  5. tahniah dik. wah x sangka pulak akak rupanye baby ni cucu sulung belah sepangnyol gak. mesti sgt2 disayangi nt. alhamdulillah... Allah dah kabulkan doa kita semua :) jaga kesihatan baik2 ye, x sabar tgk muka bb. wajah lea ke.. wajah aragon. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak baby sulung for both families.. inshaAllah baby akan di sayangi oleh semua org..

      Tq kak.. sy pun tak sabar.. harap2 idung mancung ikut aragon.. gebu ikut saya.. hahahaha...

      Delete
  6. lea..

    tahniah2 jaga diri leklok.. kurangkn stress anda..smoga selamat semuanya..lps pantang kn maintan jg diri..pastu blh adik lagi dan lagi heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak.. InshaAllah sy sedang mengawal keadaan stress.. hehehehehe..

      amboi kemain akak.. advance.. hehehehehe

      Delete
  7. tahniah dear... semoga segala urusan dipermudahkan Allah sehingga saat bersalin nanti..

    *jangan lupa doakan kami yg masih menanti ni yer.. semoga ada rezeki utk kami yg menanti ni merasai detik2 bahagia bergelar seorang ibu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq zana.. amin amin ya rabbal alamin..

      InshaAllah zana masanya akan tiba juga satu hari nanti..

      Delete
  8. tahniah le'a.. Semoga sihat selalu dan dapat baby cute.. OGY..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ogy.. Amin.. InshaAllah.. hikhikhik

      Delete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™