Monday, August 1, 2011

::Aktiviti Weekend::

Salam...

Hari minggu yg baru sahaja berlalu telah aku manfaatkan sebaik yg mungkin bersama org2 tersayang... Pada hari sabtu, selama separuh hari aku duk berkemas kat umah Putrajaya... Almaklumlah, seminggu sekali jer kemas umah... so byk benda yg nk d buatnya... selesai kemas umah, aku terus chooww blk S.Alam...  sampai S.Alam pun dh agak lewat petang... 

Bile sampai jer umah, aku ajak adik aku g nagoya Bukit Rimau coz nk beli kain utk wat sarung bantal sambil cuci2 mate tgk kain langsir n carpet... ehem3x... (Ok, kite lupekan citer tu seketika)... Balik nagoya dlm kul 10pm then mate plak masih segar lg... so, antara aktiviti yg telah kami lakukan ialah baking membaking... semangat utk wat apam polkadot masih segar di jiwa sanubari kami... wat apam tu sbnrny bkn nak makan sgt pun, sajer glenyar dok bg kat kengkwn n jiran... selesai wat apam, so tamatlah citer ari sabtu...

 Ready to eat...

 Ready to deliver...

 Master chef d sblk pembikinan apam ni...

Di pagi ahad yg hening, aku beserta adik aku  n anak buah aku telah pergi menziarah pusara Arwah mak di Seksyen 21... setelah selesai mengirimkan Surah Yassin, perjalanan kami d teruskan lagi... lokasi seterusnya adalah g pasar karat kat stadium Shah Alam... kami g pasar tu sekjp giler... adelah dlm setengah jam... tak larat woooo... cuaca panas giler beb.... tp dlm skjp tu, aku sempat gak sambar 2 helai tudung raye coz baju raya ade yg dh siap d jahit... ngeh3x... (terima kasih puan tailor...) aku rs ni jer waktu terbaik yg aku ada... lps ni dh tak larat dh kalau nk dtg lg....


Blk dr pasar stadium, masing2 tebongkang kepenatan... lps bangun tido, aku bwk dania n salia g Giant Putra Heights plak utk cr groceries n lauk utk sahur esk... time tgh syok ronda2 kat dlm giant, aku ternampak satu bendalah ni plak... jeng3x....

 2 in 1....

Dh lame gak sebenarnya aku mengidam nk beli menatang ni... tp memandangkan sebelum ni ianya bkn lah satu keperluan yg amat penting bg aku, so aku lupekan seketika hasrat suci murni aku tu.... but now, memandangkan aku gemar dok asyik megukus apam jer, so aku rasa sgtlah fleksibel utk aku mendapatkannya... selain tu, as usuall, time ghaye nanti ianya memudahkan aku juga utk merebus steamboat bg di hidangkan kpd tetamu.... so sesape rasa nk mkn steamboat, jemputlah dtg ke umah yer... 

Time kat giant td, org ramai giler... lauk semuanya abis... sudahnya aku beli ayam segera jer... esk pg tinggal goreng... dh tak yah nk susah2 nk bsh ayam... ngeh3x... sngkan??? so, abis citer psl giant... Next, setelah bermandian peluh selama sehari, tp aku msh menggagahkan diri walaupun kaki sbrny dh tak bpe nk gian berjalan... destinasi seterusnya yg kami telah tuju ialah ke surau putra heights bagi menunaikan solat sunat terawih pd malam pertama... balik terawih, aku update blog... then now aku nk membuta... esk nk bgn pagi nk sahur plak... anyway, slmt berpuasa kengkwn... 

 before leaving...

Sekian, tamatlah citer aku utk hujung minggu kali ni... 

20 comments:

  1. dap nye apam tu..nnt wat time akak datang ehh...hehehhe..

    ReplyDelete
  2. wekekeke... kite wat sistem barter nk?? apam d tukarkan dgn coklat rose... ngeh3x...

    ReplyDelete
  3. wah..menu openhouse thn ni steamboat lgik le erk?? ekekekeke..nyum2x

    ReplyDelete
  4. thn ni tak wat open house dh beb... penat thn lps tak ilang lg... ngeh3x... sesape nk dtg, call jer... nanti aku masak... penat woo layan tetamu tanpa henti...

    ReplyDelete
  5. apam dot dot tu nampak comel!!

    selamat berpuasa dear.. semoga Ramadhan kali ni akan lebih sempurna hendaknya..

    ReplyDelete
  6. huhuhu... Zana duk presint bpe?? kalau dkt leh antar apam... ngeh3x...

    slmt berpuasa juga pd zana n husband..

    ReplyDelete
  7. tok adik xde ke hihihihi

    ReplyDelete
  8. huhuhu... meh lh dtg umah... kite bancuh apam same2 k...

    ReplyDelete
  9. huhu bla lh agaknya tu...

    ReplyDelete
  10. terpulanglah pd adik.. akak sedia menanti... =)

    ReplyDelete
  11. akak serius ke ni pelawa ni??huhuhu

    ReplyDelete
  12. eii betullah... serius ni... ingat akak main2 ke??

    ReplyDelete
  13. mana tau...insyaallah t adik gtau k akak thnks lau nk bermlm blh x hihiih dh bg betis nk peha lak kan?

    ReplyDelete
  14. thanks kak insyaAllah t adik ada jodoh kta adik akn jumpa akak..thnks kak

    ReplyDelete
  15. comel apam mu tue..;)..

    beb, aku dh wat umum contest..sila la join yer..\

    http://pageibushifaa.blogspot.com/2011/08/contest-apa-tema-outdoor-uolls.html

    ReplyDelete
  16. wahh..gud idea..ok ok..deallll...

    ReplyDelete
  17. hehehe...orait... jumpe ghaye nanti k...

    ReplyDelete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™