Monday, August 8, 2011

...Thanks Big Bos...

Salam...

Syukran jazilla.... Alhamdulillah... finally, Kerajaan Malaysia yg di wakili oleh our big bos, telah mengumumkan bahawasanya gov servant akan dpt bonus separuh gaji utk Aidilfitri yg akan datang ni dan minimum adalah sebanyak RM 500... korang jgn ingat aku menyebarkan berita palsu plak yer... aku dgr sendiri kat Buletin Utama td... tajuk utama lg tu beb... kelassss!!!

So kengkwn, rezki yg dtg ni blh lah kite gunakan sebaik mungkin utk menyambut Aidilfitri yg akan dtg ni yer... jgn membazir tak tentu pasal plak yer... jgn simpan niat nk beli carpet or langsir baru plak... eh..eh... aku ckp pasal sape plak ni??? mcm terkena kat batang idung sendiri jer... adoooiii....

Anyway, bile waktu cenggini bg sesape yg suami dan isteri nya adalah kakitangan kerajaan, maka akan kluar lah dialog mcm ni "Nasib baik kite berdua keje gov kan dear.. dptlah kita raya sakan tahun ni"... (dialog ni sering kedengaran bile kakitangan kerajaan br dpt berita baik...) tp bile dh beberapa tahun tak dpt bonus n salah sorang pasangan merupakan pekerja swasta, maka dialog sebegini pulak yg sering kite dengar... "Mujurlah awak keje swasta... kalau nk hrp sy yg keje gov ni, mkn pasir lh jwbny kite ghaye ni"... ngeh3x... ade setuju ka kawan2?

Renung2kan dan selamat beramal... chowww!!


12 comments:

  1. Jemput join giveaway cloth diapers: http://nurbaiya.blogspot.com/2011/08/aku-buat-giveaway-nihmai-la-join-ramai.html

    ReplyDelete
  2. thanks menjemput... salam ukhwah... InsyaAllah, sy akan join.. tq..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, dapat jugak merasa bonus RM1000 hinggit tahun ni.

    ReplyDelete
  4. laki aku nk kje swasta balik beb...msuk 4thn kje, xpnah dpt bonus, kecewa tul die..huhuhu..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah.. br je bincang (ceay) benda ni dgn ju smlm. rejeki budak2.. ada juga $$$ raya untuk mereka :)

    ReplyDelete
  6. dialog suami isteri yg sma2 gov tu rsanya dialog tu adik tau dialog tu sape yg punya hehhe

    ReplyDelete
  7. K.Syue : fuyooo dpt RM1000... nk ghaye umah kak sue sehari 3 kali lh mcm ni..

    Ebob : lorrr... ni dh dpt bonus pun msh nk ubah pkran ke beb?? bwk bersabor yer wak parin...

    Mak Izz : Alhamdulillah... rezeki anak2 akak... dan rezeki anak2 cacing utk sy yg kat dlm perut ni... ngeh3x..

    Fina : hahahahaha... pppppsssstttt....

    ReplyDelete
  8. hahaha dh tau dh....

    ReplyDelete
  9. pandainy dia... nanti ghaye dtg umah yer..

    ReplyDelete
  10. insyaAllah kak..dekat mna umah?bg lh alamt

    ReplyDelete
  11. nanti akak emel kan yer dik...

    ReplyDelete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™