Monday, January 21, 2013

::ATV@Kemensah::



Citer dh basi, tapi aku nak gak tempel kan kat sini.. aktiviti ni berlaku time ujung tahun ari tu.. kebetulan, pak cik En. Asben mmg terlibat dgn aktiviti sukan lasak dan beliau kerap menganjurkan aktiviti sebegini kepada anak buah dan org luar.. En. Asben plan nk join aktiviti ni dgn sepupu sepapat dia.. bile aku dgr, aku pun saje nk mencuba nasib.. mula2, En. Asben rasa berat nk izinkan.. tp aku sedaya upaya meyakinkan dia yg aku boleh main.. At last, lemah gak dia dgn pujukkan aku.. muahahaha..


Kami berkumpul di Kampung Kemensah, Hulu Klang (belakang Zoo Negara) kira2 jam 11am.. Kali ni tak ramai yg dpt join coz masing2 ada hal di saat2 akhir.. Group kali ni ade 9 org jer.. bile semua dh ada, kami pun mulakan perjalanan utk masuk ke track.. mmg nervous giler time mula2 mengendalikan menatang ATV ni..


Onyomat geset go!


Satu2nya peserta paling muda.. 

Satu2nya peserta perempuan.. *__*

Nak di jadikan citer, nervous aku bertambah2 nervous coz br 5 minit pertama perjalanan, salah seorang peserta hilang kawalan dan ATV beliau telah tercampak jatuh ke gaung... seram gler vavi ok.. mujur tak de yg cedera..



Operasi menyelamat..









Setelah sampai ke check point terakhir, kami berenti rehat coz kat situ ade air terjun yg sgt cantik dan memukau pandangan.. kami berehat sambil mandi-manda.. memang syok giler!

Lepas menghela nafas, dah hilang penat bagai, perjalanan di teruskan lagi.. kami melalui track yg sama utk balik.. tapi laluan dan denai utk jalan balik ni semakin mencabar coz dh byk ATV yg melanyak jalan tu.. kalau pegi tadi kene bertarung nyawa nk panjat bukit, time balik plak, rasa nk terkeluar jantung coz kene menuruni bukit yg curam...                                                                                                                                      




Aidib @ sepupu kami... 


Memang satu pengalaman baru dalam hidup aku.. nak kata taubat nasuha, tak jugak... tapi effect lepas main menatang ni mmg terbaekk.. badan sakit2 sampai seminggu.. mana taknya, seluruh tubuh badan bergegar n bergoncang coz melalui jln yg tak rata.. papepun, kami enjoy dgn aktiviti ni!

Sekiranya berminat dan ingin mendapatkan keterangan lanjut, boleh lah menghubungi pak cik kami iaitu En. Abdul Rahim Abdullah seperti yg tertera di atas... Harga boleh runding, In Sha Allah..

Add caption

4 comments:

  1. Replies
    1. Kate peminat Red Warriors...kehkehkehkeh...

      Delete
  2. kakak comell...saya sedang menanti nama n almat umah...sila emailkan ke arewin_86@yahoo.com

    ReplyDelete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™