Monday, August 6, 2012

~~Nasi Goreng Tomyam~~



Di bulan puasa ni, especially time sahur, kebanyakkan dari kita memilih untuk menjadikan  nasi goreng sebagai menu utk di cekik di kala subuh hari... tak terkecuali juga dgn aku... kali ni aku nak share resipi nasi goreng made by me yg aku bg nama nasi goreng tomyam...

Tumbuh2an :
carrot, kacang panjang, bunga kobis
& daun limau purut
Haiwan :
Sotong, udang, (ayam pun blh)
Bahan Kisar :
onion, garlic & udg kering

Kiub tomyam jgn lupe...
Masukkan juga sos tiram, sos cili, sos tomato & kicap

Cara2:
- Tumis bahan kisar
- Bile dh agak kering, masukkan kiub, daun limau & segala menatang sos
- Bubuh gula n garam sesuka hati
- Kemudian letak haiwan di susuli tumbuh2an
- Last sekali br masukkan nasi

Hasil yg tidak seberapa ini...


*** Bulan pose ni mood mengupdate jatuh merundum...





4 comments:

  1. aiyooo sedapnye, meleleh air liur..slurppp~

    ReplyDelete
    Replies
    1. cube eMMe try buat... sedap ke tak? ^__^

      Delete
  2. pos ke rumah zana nasi goreng ni boleh x? hihihihi..

    ReplyDelete
  3. Zana, dtg collect kat umah nak? ^__^

    ReplyDelete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™