Wednesday, August 8, 2012

~~Bisnez Ramadhan~~


Bila tiba bulan Ramadhan, bermulalah bisnes setahun sekali aku ni... Tapi tahun ni aku rasa ringan sikit bebanan coz En. Asben dah ade kat sini... So kerja yg sebelum ni aku buat sorang, skrg dh jd  berdua... Alhamdulillah, rezeki pun dah semakin bertambah... En. Asben pun dh mula meniaga kat ofis dia...

 
Bisnes yg aku maksudkan ialah penjualan kerepek, keropok, kekacang, asam dan kordial sempena Aidilfitri... Diam tak diam, dah 5 tahun aku berniaga... Tapi time bulan pose jer lah... kalau tak pose, ade org nk order sikit2, aku still amik gak... Almaklumlah umah family mertua aku mmg di kelilingi dgn perusahaan kerepek... thats y boleh timbul nya idea nk berniaga ni...

 
Mcm2 ada...

Tempahan semakin hampir utk di tutup...

1st batch...

2nd batch...

Another batch, akan di amik dlm masa terdekat ni... Anyway, bila dh byk tempahan, semakin keraplah kami balik ke kampung... bile semakin kerap blk ke kampung, semakin lebar lah senyuman En. Asben... Dia mmg suke benor kalau blk kampung dia... seminggu sampai dua kali balik kampung tu... ni lah padahnya kalau kampung dekat... time blk raya nanti, feel utk pulang ke kampung tu dah semakin kurang... tak sempat nk abis dgr lagu raya, dh sampai kampung... huhuhu....

 
Terima kasih tak terhingga buat kengkwn yg sentiasa support aku dlm berniaga kerepek ni... sokongan anda sangat2 di hargai... BTW, doakanlah kami di murahkan rezeki yer... InsyaAllah, kalau tak de aral melintang, tahun ni plan nk wat open house... lama tak jumpe kengkwn kononnya.... ^___^


8 comments:

  1. Ya Allah ya tuhanku....

    murahkan lah rezeki sahabat blogger ku ini... (tadah tangan)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin... Ya rabbal alamin..

      TQ uncle...

      Delete
  2. bisnes kencang nampaknye Aza... manyak la dpt duit raya kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe... lepaslah beli brg2 raya..

      Delete
  3. untung la kak , kampung mertua dkt je...kurang kos...

    tahun dpn saya kena balik jauh dah :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala, kesiannya ko dik...

      Kat ne kampung bakal suami?

      Delete
  4. kenapa x bagitau awal2??? zana nak beli kerepek kat putrajaya ni punyalah payah.. yg ada pun, x sedap.. huhuhu...

    lain kali sila bagitau awal2.. majuk ah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next time k... kalau tak raya pun blh gak nk order.. thanks 4 ur support..

      Delete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™