Wednesday, February 29, 2012

~~Khabar Dari NY~~

Salam...

Hi guys!! How are u?? Finally aku berkesempatan gak untuk muncul kat cni setelah 2 hari berada di negara org... buat masa ni kami kat cni baik2 belaka... cuma ade gak sesekali kene sedas dua ngan boss yg mana ianya sedikit sebanyak telah mengganggu emosi dan perasaan... but thats normal... dh jd makanan ruji pun.. huhuhu.. anyway, memandangkan cuaca sejuk kat cni, aku mengalami pendarahan hidung yg ada kalanya buat aku tak berapa nk selesa...

BTW, long journey ni mmg betul2 menguji ketahanan mental dan fizikal... Alhamdulillah aku tak bpe nk jet lags sgt... ade tak de kaki jer bengkak ckit coz hampir 8 jam perjalanan dr London 2 NY yg membuatkan kaki aku digantung tak bertali... sudahnya nk pakai kasut pun tak muat... huhuhu... time transit selama 4 jam kat Heathrow ari tu, aku sempat gak jenjln kat kedai2 sekitar ctu n as usual, FM adelah pilihan utama utk di beli...

 @ Heathrow Airport, London...

Syukur sgt coz kali ni punya trip byk di bantu oleh our mission kat cni... mujur dpt org2 Wisma yg very helpfull... dan yg paling best, aku tak yah risau pasal makan kat cni coz everythings mission will be handle on it... tak caye?? meh tgk pic kat bawah....

 Pagi td diaorg sediakan nasi lemak + sambal sotong...

Lunch bihun grg + bubur pulut hitam...

As usual, kami diberikan mobile fon sorang satu... even tak de shoulder to cry on di depan mate, but im still have a choice to contact my asben..  ekceli, walaupun br 2 hari kat cni, tp aku rs mcm dh 2 thn... lg2 time winter mcm ni... waktu mlm lg panjang dr siang... kedai2 kul 8 dh tutup... time siang plak program kitaorg dh penuh coz kami gi recce tempat sana sini utk program yg bakal berlangsung... so tak de mase nk jenjln lagi.. ade tak de aku just sempat amik gambar time otw back to the hotel...



Aku rasa cukuplah just dua gambar tu jer utk menggambarkan New York City... InsyaAllah, nanti kalau aku ade masa utk keluar jenjln, aku akan update lg k.. bye!!

 

20 comments:

  1. Chaiyok2 sempat hapdetttt vloggg..kim salam kat NY yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. NY kafir kak... tak leh jwb salam... kehkehkeh..

      Delete
  2. wahwahwah...bestnya.untunglaa keje kat situ dapat bejalan serata dunia uolss..hikss.tapi dapat bos cenggitu untung tak??wakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab lain untung.. bab bos mmg parah!!!

      Delete
  3. hye org NY, wow~ bestnye... take care di tempat org...slmt shoping!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...

      shopping lh sgt kennnssss....

      Delete
  4. wah....bestnya..minggu nie sempat tak gi kendURI Kahwin kat KLang

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sempat kak... blk next week.. gi tempat lelaki jer..

      Delete
  5. cantiknye nuyok! tp lg cantik malaysia :) hati2 di perantauan, akak rinduuuuuuuuuuuu kt lea. ingat akak walau di mana jua anda berada k! (esp kedai jual FM) kehkehkeh....

    ReplyDelete
  6. lea, mcm x nak FM lah. tp nk piring. mahal x piring tu? kalo mahal, nt akak byr separuh. hahak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak nk piring terbang ke piring hitam?? kihkihkih..

      Delete
    2. putu piring je. ada ke jual kt sana? ^______^

      Delete
    3. ade... 3 singgit... tp versi tak halal punyer... kehkehkehkeh...

      Delete
    4. ooohhhh...akak tau...akak tau...namenyer pinggan corelle kan...pinggan tu jenis yang x boleh beli 1 set jer kene beli 2,3 set....kan..kan...

      Delete
    5. hahahahaha... 2,3 set tu utk kengkwn yg lain sekali kan?? ahaks!!

      Delete
  7. hellloooooooooo.... my friend...
    how do u do...
    how's new york?


    kahkahkah...
    tetiba aku ckp omputih.... huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah ko wak, time skrg lh br nk berfriend2 ngan aku... dulu ko pandang aku sblh mate jer kan? kehkehkeh...

      Delete
  8. Da Sampai eh..gud gud..
    mak izz:..ye la kan..best lagi mesia kan, nuyok tu pokok tak berdaun..tapi, best nye salju tu...bile nak merasa ni!!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. berjanggut dh menunggu salju.. hareeemmm tak turun..

      Delete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™