Tuesday, November 1, 2011

::Ari Ahad Pny Story::

Salam...

Citer tertunggak dh diperam selama 2 hari hokey... kalau ubi, dh hampir jadi tapai dh.. huhuhu... Anyway, ari Ahad baru ni aku tak semena2 jd caterer n housekeeping dlm satu masa demi berkhidmat utk membantu Mak Izz yg berpindah ke umah baru... slmt menjadi warga Putrajaya kak...

Kalau ikut plan asal, aku ajak Mak Izz sekeluarga lunch kat umah... tp disebabkan kesibukan menguruskan hal2 perpindahan, maka Mak Izz tak dpt memenuhi undangan tersebut... Dengan yg demikian, aku pun jd lh "Leha Katering" untuk Mak Izz dan keluarganya yg bertungkus lumus memunggah barang.. Lps siap masak, aku pun wat delivery ke umah Mak Izz yg baru..

Lps settle masak n mkn2, maka kerahan tenaga pun di teruskan dgn membantu apa yg patut... cian tgk Mak Izz... nmpk sgt muke keletihanny... mujur ade bala tentera yg hebat2 utk dtg membantu... hehehehe.... last but not least, tq so much kak for the token ^___^ Nanti kalau ade pape yg nk dibantu, roger2 k... daaaa~~~
 
Menu utama Leha Katering... *___*
 
Jumput2 utk minum petang...
 
Umah Mak Izz gune warna D Raja gitu... Currllaasss...

15 comments:

  1. ha'ah...dinding umah dorng color kuning plak erk...iskh2...dinding umah aku gk yg putih suci tp dh x murni!! wakakakakaka..;0

    ReplyDelete
  2. woh.. umh akak telah slmt dibongkar di blog lea. haishhhh.. nape x tunggu rumah cantik br amik gmbr? (bila umh nk cantik hah?). ha'ah ek x perasan pulak kuning tu kuning diraja. akak bygkan kuning sunflower je. ok pasni time makan feeling acara bersantap.

    ReplyDelete
  3. salam kenal juga :)


    azalea duk putrajaya presint berapa? adik sy di presint 16

    ReplyDelete
  4. Ebob : eh, dinding ko kaler putih ke?? bkn ke kalerfull? akif kn yg tukang cat? hehehehe...

    Mak Izz : hehehehe... sori telah merompak tanpa kebenaran... meja santapan dh settle ke??

    Rina : ^__^ thanks sudi singgah lg..

    Sy duk presint 5.. singgah lah kalau dtg putrajaya..

    ReplyDelete
  5. rompak amik gambar takpe, jgn rompak tuan rumah dahler :) Meja santapan msh terbungkang sbb tukang psg xde (skru dh jmp, xtaula jaki nk operasi ke tidak) btw katil dh psg, mlm td selamat tdo atas katil fuh~

    ReplyDelete
  6. lea : ha'ah...2 yg xmurni 2, smua akif pnye kerja, stress!! hahahahaha

    ReplyDelete
  7. Mak Izz : kalau tuan umah, tak larat den nk rompak.. hehehehe... skru jumpe kat mane kak? katil jaki pasang ke?

    Ebob : hehehehe...takpe, ade ckit penyeri... mural yg indah... ngeh3x..

    ReplyDelete
  8. kuning diraja gitu... curlassss mak izz...

    ReplyDelete
  9. skru jmp kt laundry room. ampagas sungguh! plastik isi skru tersembunyi di balik plastik2 bj kotor (erk kantoi). katil jaki pasang, mula2 silap kena bukak dan pasang balik. mkn ms 2 hari tu :)

    kelmarin jaki psg kaki meja, terkejut gak sbb akak bgn tdo je tgk kaki meja dh siap (manalah tau kut2 ada org kenit dtg tolong psgkan) hehe.. smlm import adik akak yg gagah perkasa tolong angkat marmar meja ltk atas kaki meja. fuh, berat ko! (sbb mak izz terbabit sama) mlm td slmt bersantap di meja yg telah dipasang semula :)

    ada gk marmar yg pecah2 sket tp no big deal. pasni kalo kena pindah lg, sume perabot baru! (x koser dh nk angkut brg berat2) FENATTTTT...

    ReplyDelete
  10. Wah, jaki sudah melopori bidang pertukangan plak... hebat!! so lps ni kalau ade kerusi yg dh goyang kat umah sy tu, leh lh panggil jaki yer... hehehehehe...

    Wah, hny 3 org jer yg angkat meja seberat tu?? gud job mereh beteh!

    ReplyDelete
  11. maner lah marble x pecah2..tingkat 15 tu...raja2 mmg duk tinggi2...hihi...

    ReplyDelete
  12. kahkahkahkah~~ no komen!! ^___^

    ReplyDelete
  13. rajakaput je k'fid. eh apsal gmbr profile awak terselit di balik daun? tulah x sangka gak 3 org mampu angkat marble tu. kuasa raja la katakan... wekekek :)

    ReplyDelete
  14. kuasa raja?? raja lawak ke rajani khan? kihkihkih...

    ReplyDelete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™