Monday, June 13, 2011

!!Kite Bako!!

Salam...

Mlm smlm aku n family telah dengan jayanya mengadakan acara bako membako... bako yg di maksudkan bkn lah bako sampah atau pun bako line k... bako yg di maksudkan adelah acare membako ayam, udang, daging, sotong, kambing dan ikan.... atau nama saintifikny, acara bbq... Majlis tersebut telah pun berlangsung d kawasan luar umah kami.... siap berkelah bagai sampai bentang tikar lg...

Dah lame giler tak dpt berkumpul satu family... Alhamdulillah, mlm tadi semuany dapat memfreekan diri... acara menghidupkan api dimulakan seawal jam 6.30pm kerana aku dh start kelaparan.... dan dlm masa 3 jam, semuanya telah berakhir dgn licin beb.... Perggghhh!! mmg marbeles lh... Di samping tu, ada yg telah mencadangkan bahawa acara bako membako ni nk di jadikan acara wajib tiap2 bln...InsyaAllah.... jd atau tidak, same2lh kite nantikanny k...

Sarip dol sebagai ketua plantun...

Sementara nk tunggu arang menjadi bara....

Tukang makan....

Bahan2 sblm di bako...

Jeng...jeng...jeng...

*** Bile dh knyg, msk umah terus tgk bola....
BTW, tahniah buat pasukan Terengganu!!!

4 comments:

  1. wah sedapnye... tak balik asrama lagi ke si Faris?

    ReplyDelete
  2. Ni sabtu lps... kan cuti sekolah time tu...

    ReplyDelete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™