Thursday, March 21, 2013

~~Pulau Manukan~~

Perjalanan di teruskan lagi pada hari ke3.. lepas antar salah sorang member kami ke Airport, kami terus bergegas ke Jeselton Jetty utk pergi ke Pulau Manukan... kalau tak silap, kami naik bot pd jam 1.30pm.. kami terpaksa rushing coz bot terakhir daripada pulau nk blk ke Jeti adalah pada jam 5.30 pm.. (kalau x silap).. 

Waktu kami sampai, x byk kaunter yg bukak.. so tak mampu dh nk survey setiap satu kaunter.. blasah jer mane yg ade.. harga lbh kurang mcm ni :

RM23 (Boat), RM15 (Life Jacket + Goggle), RM13 (Jetty Fee)

Sementara tunggu bot sampai, kami sempat sembang2 kosong dgn budak sulu ni.. mati2 kami ingat dia ni org Sabah.. tp bile Imigresen lalu, terus dia stand by dgn pass lawatan dia.. time tu br percaya yg dia org Sulu.. Mujur time kami pergi tu belum jd kes2 pemberontakan mcm skrg ni.. by the way, mmg susah nk bezakan rakyat kita dgn rakyat mereka.. kulit dan loghat mmg sebijik...



Kalau nak di ikutkan kami nk amik pakej ke 3 pulau iaitu Manukan, Mamutik dan Sapi.. Memandangkan masa yg ada begitu terhad, so kami decide pergi ke Pulau Manukan sahaja...

Bot perlahan2 meninggalkan jeti..

Angin dr dlm bot mmg mengasyikkan.. tapi skt gak peranakan coz terentak2 bile bot langgar ombak..

Tiba di Jeti Pulau Manukan..

Time sampai kami rehat2 dulu.. 


Cuci2 mata.. *___*



Pastu baru mulakan aktiviti..


Serius! sgt cantik pulau ni...

Possing jap sementara tunggu bot sampai..




Pendek cerita, mmg sgt indah setiap inci bumi Sabah yg ada ni.. Kalau di beri kesempatan, mahu saja kami ke sini lagi.. Moga apa yer sdg di alami rakyat Sabah skrg ini akan berakhir tidak lama lagi.. InsyaAllah.. Let's pray for Sabah..

8 comments:

  1. cantik sungguh pulau manukan tu...baru rancang nak g honeymoon ke KK ujung bln 6 ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slmt Pengantin Baru Awin...

      Pergilah ke Sabah..

      Mmg destinasi yg sgt menarik utk di kunjungi..

      Delete
  2. Replies
    1. Pulau Manukan said "I miss u too"

      Delete
    2. Kali ni sultan sulu plak jawab..

      "I love u too"

      ^___^

      Delete
  3. aza...diam2 pergi sabah rpnye..

    xsbr jugak nk ke sane nnti ni
    anyway, ade dpt x email N??nk ade poss sumthing tapi poslaju return back...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. dah dkt 2 bln pegi nya Ann.. tp tak berkesempatan nk share..

      Ok, nak check emel jap..

      Delete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™