Thursday, January 26, 2012

::Cuti Panjang - Day 3::

Salam...

Now turn utk aku story aktiviti kami pada hari ketiga semasa cuti panjang baru2 ni... anyway, blum ilang pun penat kami gi menjelajah ke pantai timur, kami terpaksa bgn awal plak pagi Isnin tu utk menghadirkan diri ke Majlis Hari Keluarga sebelah asben dimana lokasi tempat kejadian jaraknya hanya memakan kira2 12 km jer dr umah mak mertua aku iaitu di Pantai Bagan Lalang, Sepangnyol....

FYI, majlis ni julung2 kalinya di adakan semula setelah ianya sunyi sepi utk 5 tahun kebelakangan ni di sebabkan oleh ahli2 mesyuarat tingkap terikat dgn pelbagai komitmen dan tanggungjwb masing2... Alhamdulillah, setelah mesyuarat keluarga di adakan pada bln lepas, maka kami sebulat suara bersetuju untuk mengadakan Hari Keluarga Hajah Saliam Bt Karim a.k.a. nenek En. Asben pada 23 Januari yang lalu...

Alhamdullilah, majlis telah pun selamat berjalan spt apa yg telah di rancang... majlis pada hari tersebut telah berlangsung dgn begitu meriah sekali di mana seramai 123 org ahli keluarga yg terdiri daripada ank dan menantu nenek serta cucu dan cicit beliau dapat di kumpulkan bersama2...

Amik mood dpn umah sblm meneruskan langkah...

Muke nenek dlm banner dh mcm pengasas jamu mak dara pun ade... kehkehkehkeh... Peace nek!!

muke tak cukup tido... (letih smlm tak ilang lg wooo...)

Acara di mulakan dgn memotong pulut kuning oleh mereka yg menyambut besday pd bulan Januari termasuklah my MIL & SIL...

Acara mengeluarkan peluh jantan iaitu tarian poco2 n chicken dance...

En. Asben lead tarian poco2... tp bininya, hampeh!!
1st step pun tak lepas...

Dgr taklimat dulu sblm acara di mulakan...

Acara di mulakan dgn kategori utk bebudak dulu...

Karaoke pun di sediakan hokey...

Acara utk remaja a.k.a. yg masih bujang...

Acara melastik tin kategori terbuka lelaki...

Acara memasukkan gelung ke dalam kon kategori terbuka wanita...

Acara baling belon air kategori couple...



Yang ni plak acara utk remaja purba a.k.a. veteran...

Acara pass getah gune straw kategori bergu campuran...

Acara tanam menanam yg menjadi kesukaan semua...

Cukup time, kite harus mencekik tau....

Antara hadiah yg di sediakan...
Aku dpt hamper n set comforter...
Mak plak dpt minyak masak 5kg n sabun basuh peket beso...

Moga family besar kami akan sentiasa rukun selamanya... Amin...

Kami sekeluarga bersama Hajah Saliam pada Aidilfitri yg lepas....


12 comments:

  1. knp komi tak join ari tu??? Hajah Saliam Karim ngan uminaton abd karim tak de kene mengena ke?? ngeh3x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he...kalo gitu, banner tu patutnya kena tuko gini:
      "HARI KELUARGA ANAK2 EA KARIM"..:)

      Delete
    2. kehkehkeh... kalau gitu penuh plak pantai tu nanti... segala keturunan karim berkumpul...

      Delete
  2. sonotnye tgk kmpl reramai...mesti havoc giler kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt havoc Ann...

      Ann dh pernah g Bagan Lalang?

      Delete
  3. wah... meriahnya family day....

    hmmmm... asyik2 dpt hadiah. terer ah mu nih...
    huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak, sile buang rasa jeles ko pd aku tu jauh2 hokey... ^___^

      Delete
  4. sian aku tgk pic ko yg tgh mkn 2..... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebulur tahap gaban beb!! tak blh pandang kiri kanan dh... huhuhu..

      Delete
  5. remaja purba tak tahan tuu heheh...yg tanam2 tu jgn lupa amik balikk..naya kan tertinggal hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... kalau tertinggal mau jd mumia...

      Delete


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Copyright 2013 Templates Reserved for Azalea™ | Designed by © Nurulchumel | All Rights Reserved™